Oppført av RingsakerOperaen:

   Dirigent:

   Regi og scenografi:

   Kostymedesign:

   Sminkedesign:            

 

Ringsakeroperaen 2005

Eldar Nilsen

Ronald Rørvik

Anne Gotaas

Per Ragnar Karlsen

Roller:

Maritza

Tassilo

Zsupán

Lisa

Populescu

Manja/Bozena

Berko

Tcekko

Kari Stephan

Penizek

 

Solister:

Rita Heigre

Espen Langvik

Thor Inge Falk

Marthe Werring Holmern

Knut Jørgen Moe

Turis Røen Kroknes

Vladimir Stoyanov

Ole Peder Sæther

Knut Grøssland

Peter Nustad

 

 

Grevinne Maritza er en operette i tre akter skrevet av E. Kálmán. Julius Brammer/Alfred Grunwald.Bearbeidet og arrangert av Ronald Hammer.

 

Sammendrag av handlingen:

Tassilo jobber som forvalter på grevinne Maritzas gods. Han er egentlig greve og har fortid som kavaler og adelsmann i Wien. Hans far tapte familiens formue og Tassilo har solgt alle eiendommer for å få slettet familiens gjeld. Hans lillesøster Lisa tror fortsatt hun er rik. Mariza elsker bylivet og viser seg sjelden på godset. For å få være i fred for sine friere har Maritza iscenesatt en fiktiv forlovelse med baron Zsupan. Mariza og Tassilo blir svært gode venner. En virkelig Koloman Zsupàn eksisterer. Fyrstinne Bozena har kjøpt tilbake alle Tassilos eiendommer. Da hun ankommer godset med Penizek, sjåfør og teatermann, iscenesettes et fiktivt selvmord for å få Tassilo og Maritza til å innse at de er skapt for hverandre. Dette lykkes, og de lever lykkelige alle sine dager!!

 

Medvirkende:

Hedmarken Symfoniorkester, Ringsaker Operakor, Dansere fra Ringsaker Kulturskole, RingsakerOperaen Produksjon og RingsakerOperaens Venner.

 

Kalender:

Premiere i Brumunddal 14. oktober. Forestillinger 15 og 16. oktober i Brumunddal. Tre forestillinger i Kulturhuset på Hamar den 30., 31. oktober og 1. november.