La Traviata, opera av Guiseppe Verdi (1848)

   Oppført av RingsakerOperaen:

   Dirigent:

   Regi:

   Scenografi:                    

   Kostymedesign:

   Sminkedesign:             

 

Ringsakeroperaen 2007

Eldar Nilsen

Ronald Rørvik

Brit Johnson

Brit Johnson

Kati Sjøgren

 

Roller:

Violetta Valéry

Flora Bervoix

Annina

Alfred Germont
George Germont

Gaston de Létorières

Baron Douphol

Marquis d’ Obigny

Doktor Grenvil

Solister:

Cecilia Lindwall

Anna Sundstrøm Otervik

Gro Bente Kjellevold

Jan Erik Fillan

Espen Langvik

Ola Marius Ryan

Njål Sparbo

Stein Skjervold

Trond Gudevold

 

La Traviata er i 4 akter og er skrevet av G. Verdi. Francesco Maria Piave skrev librettoen. Handlingen foregår i Paris og omegn ca. 1850 og er basert på boken om Kameliadamen.

 

Sammendrag av handlingen:

Levedamen Violetta faller for Alfred. Mot alle konvensjoner flytter de sammen – noe som Alfred far har mye i mot. De tvinges fra hverandre. Først på Violettas dødsleie forenes de igjen. Denne operaen – en av operahistoriens mest spilte og høyest elsket - inneholder absolutt alt av hjerte og smerte. Allerede fra musikkens første akkord skjønner vi at dette ikke kan gå bra.

 

En OperaNorge produksjon

La Traviata var en såkalt OperaNorge produksjon 2007/2008 mellom RingsakerOperaen og Operaen i Kristiansund. Scenografi, kostymer og rekvisitter ble produsert av RingsakerOperaen.

 

Medvirkende:

Hedmarken Symfoniorkester, Ringsaker Operakor, RingsakerOperaens Produksjon sammen med RingsakerOperaens Venner var aktørene i denne oppsetningen i RingsakerOperaen.

 

Kalender:

Premiere i Brumunddal 16 november og frem til 27 november ble det spilt til sammen 8 forestillinger – alle i Teatersalen i Brumunddal. Det var utsolgt til alle forestillingene 10 dager før premieren